P rojecte VACA és una associació de creadores escèniques constituïda l'any 1998 amb voluntat de potenciar la incidència de les dones creadores en tots els nivells del sector professional, duent a terme una tasca permanent d'investigació, experimentació i producció en l'àmbit de la creació escènica.

Per fer-se VACA només cal ser dona, professional en actiu i viure i treballar a Catalunya.

Objectius del projecte

  • Estimular l'estudi i promoció de treballs fets per dones en el teatre.
  • Potenciar la incidència de les creadores escèniques en tots els nivells del sector professional.
  • Acollir i potenciar les iniciatives creatives plantejades per les dones vinculades a Projecte VACA apostant per el treball col·lectiu.
  • Generar projectes de creació contemporània independent.
  • Comprometre’s amb la creació escènica de qualitat sense renunciar a condicions de treball òptimes en el marc de la professió.
  • Articular noves xarxes d'intercanvi i comunicació amb les diverses formes i disciplines artístiques.

Linies d'actuació

Formació

Impulsar la docència de les pròpies sòcies, compartint la formació de cadascuna i convidant professionals externs experts en el tema que es treballi.

Investigació i Creació

Proposar espais d’investigació tècnica o temática amb l’objectiu de concretar productes escènics de variada morfologia.

Intercanvi

Col.laboració anual amb el “Encuentro de Mujeres en las Artes Escénicas” de Cadis, col.laboració amb el Festival Magdalena Project i reunions amb altres associacions del Estat espanyol.

Àmbit social

Projectes que pretén apropar el fet teatral a dones en situació de exclusió social i tasques per incidir en la presència de les dones en les arts escèniques.

Difusió i Exhibició

Mostra anual Novembre Vaca que recull l'activitat de l'associació durant l’any i que es diversifica en espectacles, taules rodones, ponències, tallers o seminaris.

Fons bibliogràfic de dramatúrgia contemporània femenina

Tenim la nostra VACATECA (biblioteca de textos i material videogràfic d’autores nacionals i internacionals) al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, oberta al públic cada dijous amb servei de consulta i prèstec.