20ª Mostra Novembre Vaca

20ª Mostra Novembre Vaca.

 

Novembre Vaca és el nostre festival anual. Una mostra de diverses activitats i creacions artístiques en diversos espais on poder oferir les propostes sorgides al llarg de l’any. Novembre Vaca aplega actrius, directores, dramaturgues de diferents cultures. Hi formen part, Afrodescendents, Mexicanes, Colombianes, Veneçolanes, Argentines. I entre totes lliguem cultures, extraient parts de cada cultura, de cada sentiment, per elaborar la Mostra Novembre Vaca. Inicialment, la idea de la mostra va sorgir de la necessitat d’un espai d’exhibició per a les creacions fetes per dones. És una activitat que mobilitza a tota l’associació i que ha permès a les sòcies posar en escena molts projectes que després s’han pogut desenvolupar, perfeccionar i programar en altres espais.

Enguany, la associació de creadores escèniques Projecte Vaca, celebrem la vigèsima edició del  festival Novembre Vaca, cita anual amb el públic de la ciutat.

Aquesta edició 2019 coincideix amb els 30 anys de la caiguda del mur de Berlin i hem triat aquest tema com a fil conductor de les nostres propostes artístiques i apostant clarament per la interculturalitat com a forma de trencar murs.

Quans murs ens separen encara?

Murs de pedra, d’intolerancia , d’incomprensió, de masclisme, però sobretot de por

Murs externs i interns.

Pot l'art enderrocar murs?

És per això que pel 2019 volem continuar aprofundint en algunes activitats que han definit la nostra identitat: Per celebrar els 20 anys de la mostra volem recuperar algun muntatge que es va crear específicament  per altres mostres Novembre Vaca i també volem donar veu a les dones migrades que des de fa molts anys formen part de Projecte Vaca i que ens han donat una perspectiva molt diferent a partir de les seves vivències com a migrants i com a dones amb elles presentarem obres que reuneixen la interculturalitat. . I també comptarem amb obres d'actrius migrades que no formen part de Projecte Vaca.

PROGRAMACIÓ  20e Mostra Novembre Vaca

Todos los espectáculos en LA BONE, Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona

TITOL1: Sala Gran, Dijous 21 i Divendres 22  Novembre

...de amor y otras cuestiones, si es que las hay…

 

Un espectáculo de humor, música, color y frescura. Una anécdota tecnológica para hablar de una existencia plena e intensa, donde la consciencia se despierta con amor. 80 minutos de verdad absoluta. Artistas de México, Argentina, Venezuela y España residentes en Barcelona, se reúnen para vivenciar un momento muy especial: “el despertar”. Es una invitación amable y amorosa a no justificarse, ni preocuparse ni buscar culpables, ni temer las consecuencias, a vivir en el PRESENTE. En esta era tecnológica, donde internet, móvil, washapp, facebook, google, twitter,instagram…nos abren puertas, ¿por qué experimentarlas como cárceles? Todo es energía y la energía no muere, se transforma. ¿Por qué tener miedo? Nada es tan importante.

Ficha Artística:

Dirección, puesta en escena y Dramaturgia en Acción                   Yanina Marini (Argentina)

(Inspirado en personajes, creaciones o propuestas escénicas de las actrices)

Actrices:

Cecilia Bellorin (Venezuela),

Mercè Espelleta (Catalunya),

Ariadna Ferreira (Mejico),

Mónica Ixchel (Mejico)

Imma Manresa (Catalunya)

Nadia Zúñiga (Mejico)

Voz en Off Esmeralda Elizalde (Mejico)

Diseño gráfico: Imma Manresa

Fotografía y Vídeo  Jesús Gómez (Alavista)

Producción              Projecte Vaca

En l'espectacle utilitzem projeccions i video.

TÍTOL 2 : Sala Gran, Dijous 29 i Divendres 30 Novembre

“ Se alquila VIENTRE DE MAR FELIZ”  Coproducción  España – Colombia

 DRAMATURGIA : Rocío Blanco, Dazbog Producciones, Colombia

DIRECCIÓN : Ariadna Martí, Projecte Vaca, España

ESCENOGRAFIA : Konrad Sarnecki, Polonia

ACTORES : Carolina Torrres, Colombia

Raúl Gimeno, España

Alexander Legró, Cuba

Eva Poch, Cataluña

Liliana Camargo, Colombia

Entre el drama y el humor negro la obra trata del controvertido tema de los vientres de alquiler o la gestación subrogada y el negocio en el que se está convirtiendo. Países en vías de desarrollo y mujeres en situación de riesgo son las más vulnerables a partir de estos tipos de abuso.

El espectáculo habla de esta situación a nivel global, usando la proyección  donde se muestra la situación en diferentes partes del planeta y contando con la colaboración en el proceso creativo de actores de varios países, sobretodo latinoamericanos.

TITOL 3: Sala La Cuina, Dimecres 20 Novembre

DOCUMENTAL I TAULA RODONA

Es projectara el documental, "Uterus Mundis, desde lo sagrado femenino hasta el alquiler de vientre" i despres es fara taula rodona sobre.....

TITOL 4: Sala La Cuina, Divendres 13 Desembre
“Poesia Pal·liativa”

Espectacle poèticoteatral narra la peripècia de dues treballadores sanitàries que, a través de la seva feina, ens endinsen en el món dels pal·liatius. De la mà d'aquestes dones, mirall de tantes d'altres, farem un recorregut sentimental per les seves històries condimentat amb humor, tendresa i una mica de bogeria, intentant pal·liar les angoixes vitals, les seves i les nostres. La poesia pal·liativa treu les dureses de l’anima i alleugereix l'existència.

Intèrprets:               Carla Carissimi (Urugauay), Mercè Pau (Catalunya)

Direcció: Carlos Roó

Poesies: Carla Carissimi carlacarissimiblogspot.com.es

TITOL 5: Presentació a la Sala Gran, Dimecres 4 i Dijous 5, Desembre

TALLER NOVEMBRE VACA '19 amb ALICIA REYERO  Laboratori

La edad, la talla, el peso.

El canon de belleza.

El lugar de procedencia.

La precariedad

El número de followers.

El color de piel.

La maternidad.

Tener personas a tu cargo.

La falta de personajes femeninos.

El exceso de los masculinos.

El ciclo menstrual.

La falta de ayudas para crear.

El tiempo que puedas permitirte para trabajar en aquello que eres pero de lo que apenas cobras.

La clase social.

Son muros, fronteras, líneas divisorias.

"Tú sí, tú no"

Tú eres válida, rentable, apta.

Tú no.

Tú puedes pasar.

Tú no.

Tú eres legal.

Tú no.

Tú lo haces bien.

Tú, NO.

Muros, fronteras, vallas, techos de cristal a derrumbar y transformar.

Durante 12 sesiones trabajaremos en un espectáculo de creación colectiva cuestionando los obstáculos que nos encontramos las mujeres en diferentes ámbitos de la vida.

A través del juego teatral, el trabajo de movimiento y sirviéndonos de diferentes referentes cinematográficos, exploraremos los muros que nos han sido impuestos y los que nos hemos creado.

Dies que es farà el taller a Ca la Dona:

📆 OCTUBRE: 22-24, 29-31 (11h a 14h)

📆 NOVEMBRE: 5-7, 12-14, 26-28 (11h a 14h)

📅 DESEMBRE: 3-5 (11h a 14h) 

📆 MOSTRA: 5-6 DESEMBRE a “La Sala” de la Bonne.

La performance resultant s'estrenarà dins del marc del Festival Novembre Vaca '19, els díes 5 i 6 de desembre a la Sala gran de La Bonne.

Preu del taller: 200€

Necessitem que si esteu interessades, ens ho feu saber al mail: creativitatprojectevaca@gmail.com

Les places son molt llimitades, reserveu la vostra i no perdeu l'oportunitat de treballar amb aquesta dona Alicia Reyero, serà tota una experiència.

TITOL 6: La Cuina, Dijous 12

SOMALÈ

Performance sobre la respiració conscient

Proposta creativa de Sílvia de la Rosa

EQUIP:

GESTIÓ: Sílvia de la Rosa

DIRECCIÓ ARTÍSTICA: Teresa Urroz

DIRECCIÓ MOVIMENT: Ona Mestre

 ESPAI SONOR: Juanma Anmak

INTÈRPRETS: Sílvia de la Rosa i Pedro Gutiérrez

 

La proposta es fer una investigació/experiment/improvisació creació escènica/performance, entorn al tema de la respiració, anant des del concepte físic i anatòmic al espiritual, passant per la vivència emocional.

La investigació se centrarà en el viatge que fem entre la primera  inhalació (naixement) i l’última exhalació (mort)  passant per les diferents emocions vinculades a la nostra forma de respirar. Aquestes es posaran com a base del treball de cada apartat, des de la direcció a la part plàstica o musical, tot l’equip participant i treballant a temps i creant a temps durant la fase d’assaig i durant la pròpia representació, que sempre tindrà una part d’improvisació.