PROGRAMA 2014


PROGRAMA

19 de maig

"Variacions" de  Montse Butjosa Roca

La història gira al voltant d'una mare, dedicada al seu fill i tancada en ella mateixa i en la música barroca que escolta gairebé obsessivament. El seu fill de vint anys s’enamora d’una noia àrab i decideixen marxar junts. Malgrat els dubtes i els temors, la mare els dóna suport, sabent que actua en contra la família de la noia i dels seus propis pressentiments. Tot d’una el fill retorna, sol, i les pors de la mare ressorgeixen com un malson. Tem que la vida del seu fill sigui com una mena de variació musical del que ella va viure fa una vintena d’anys.

Directora: Sílvia de la Rosa.

Intèrprets: Elena Gómez, Sergi Princet, Margarita Ponce i Cristina Serrat Pianista: Salva Monzó Almirall

26 de maig

"The Seer" de Carmen Lloret

L'obra neix d'una idea perseguida per una imatge. La idea és alguna cosa tan terrorífica com la usurpació de la llibertat o l'abolició de les pensions. La imatge, una persona gran que entra a la seva casa, presa del pànic, davant de tal idea. El viatge que realitza The Seer, el/la portarà a territoris com la confusió, l'ansietat, la felicitat del somni i el desig, la derrota i, finalment, a l'heroïcitat. I ho farà transitant per diversos gèneres -el terror, el musical i el neorealisme-.

Directora: Ariadna Martí.

Intèrprets:Montse Alcoverro, Cecilia Bellorín i  Mercè Espelleta

Imatges: Imma Manresa

 

2 juny

"Èlia amb Rai" d'Anna Fité

Es tracta de la història d'Èlia Giralt i Rai Planas, grans amigues de la infància, que actuaven juntes al grup de teatre amateur del barri. Totes dues es van prometre que formarien una companyia teatral i es menjarien el món. Les dues amigues no s’han tornat a veure mai més. Fins avui. L’Èlia ha decidit visitar la Rai per demanar-li que es reconciliïn i intentin realitzar juntes aquell somni de joventut. Però, per què precisament ara? Per què després de deu anys de silenci i sense cap mena de contacte?

Directora: Nathalia Paolini.

Intèrprets: Teresa Urroz i Assumpció Ortet

Després de cada lectura, es realitzarà un col•loqui amb l'autora, la directora i les intèrprets. Totes les lectures tindran lloc a les 19 hores a la seu de la SGAE a Catalunya (passeig de Colom, 6, de Barcelona).L'entrada és lliure.

AUTORIA DE GÈNERE: DEBATRE I ESCRIURE

En el marc del programa d'activitats de PRIMAVERA VACA 2014, el dilluns 12 de maig, a les 19:00 hores, tindrà lloc a l’Espai Club de la seu de la SGAE a Catalunya una taula rodona i un col·loqui sobre autoria de gènere. Sota la premissa «Cal apostar per una autoria de gènere al segle XXI?», Beth Escudé i Gallés, autora, directora i professora de l'Institut del Teatre; Cristina Clemente, autora, directora i guionista de televisió, i Rosa Victòria Gras, filòloga i dramaturga, debatran sobre la necessitat, o no, de promoure i reconèixer l'autoria de gènere en el moment actual. L’acte serà moderat per la periodista, directora i dramaturga Laura Freijo.

Així mateix, i de manera complementària a tot el certamen dramàtic, els dies 20, 23, 27 i 29 de maig, es celebrarà el taller d’escriptura dramàtica «Dona-Mite» a càrrec de Laura Freijo. L’objectiu principal d’aquest seminari és la creació d’una peça dramàtica breu basada en un mite femení que es pugui representar davant del públic. Les obres resultants es representaran davant de públic, en format de lectures dramatitzades, el dijous 5 de juny, de 18:30 a 21:00 hores, a la Sala Mompou de la SGAE. Per a inscripcions: adejesus@fundacionsgae.org / 93 268 90 00.