El camí del colibrí

ensayo_novias

El convit a una boda a l,altra banda de l,Atlàntic obre en canal l,ànima d,uns personatges exposats a la catàstrofe. A un luxós hotel d,Acapulco es donen cita la Maria Eugènia, filla d,exilats catalans; la Susanna, jove idealista que lluita per una nova justícia; la Lucia i la Manuela, dues germanes barcelonines separades per un secret de família; l,Helena, amiga íntima de la nòvia que ignora massa coses; la Lucrecia, la novia capritxosa acostumada a guanyar sempre; la Maruja, una mula que parla amb l,esperit de la seva germana morta; l,Alberta, una mucama que va criar a la senyoreta Lucrecia amb un silenci còmplice que ara, amb la desaparició de la seva filla, comença a tornar-se contra ella i, Bruno, el nòvio absent, indecís però amb ideologia que no hi és quan les coses comencen a posar-se lletges. El destí els ha convocat allà per celebrar la vida, l,amor fraternal i la mort.

Les remòres del passat, els ancestres, la historia personal que alhora conforma la col.lectiva, els anhels de la joventut, les càrregues de la maduresa, els constants errors, la necessitat de perdó i, sobretot, l,assumpció d,un nou camí a partir del qual construir el present són els motors que porten a vuit personatges a deixar enrera la màscara.

Totes les protagonistes d,aquesta obra són nòvies que es casen amb la seva veritat. El seu compromís les condueix a reconèixer les seves penombres, misèries, alegries, dolors, esperances, afectes i ganes de viure.

El camí del colibrí convida a fer-se càrrec de les nostres petites existències sense oblidar que formem part d,una xarxa en la que convivim i en la que tots i totes podem, al menys, fer la nostra part.

El camí del colibrí és el resultat del laboratori d'esperimentació teatral TRANSformer 2015 coordinat per les sòcies Laura Freijo i Yanina Marini. La proposta final es va obrir a públic el passat 20 de novembre al Centre Cívic de la Barceloneta. El treball es va iniciar al mes de juliol i va tenir quatre fases. Properament es podrà veure a les cartelleres de Barcelona.

Creació, text i dramatúrgia: Laura Freijo

Coaching actoral i direcció: Yanina Marini

Intèrprets: Ángeles Bravo, Gemma Castell, Mercè Espelleta, Mónica Ixchel, Chuss Leiva, Mena Santana, Bea Vilaseca i Nadia Zuñiga

Imatge gràfica: Rafael Arjona

Tècnic/a llums i so: Anna Aragonés

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=Sh3RxrZ2kWE