LAURA FREIJO JUSTO

LAURA FREIJO

Sóc Laura Freijo, creadora escènica. Escric, dirigeixo, interpreto i coordino tallers d'escriptura dramàtica així com d'experimentació teatral.

Dins de PROJECTE VACA, he participat a les comissions de comunicació i Mostra Novembre VACA. Actualment, continuo vinculada a les comissions Primavera VACA, cicle d'autoria femenina contemporània, i a la comissió de Recerca i Arxiu, també relacionada amb l'autoria femenina. Des que m' associo a l'any 2000, una bona part del meu treball escènic s'ha desenvolupat gràcies al suport, la complicitat i la creativitat de les meves companyes.

Ser VACA per mi implica un compromís amb la figura de la dona dins de la societat i de les arts escèniques. Un compromís que no només té a veure amb els valors universals dels drets humans, sinó com aquests hi són reflectits dins del nostre codi ètic. Aquest compromís també té una forma: dona, experimentació, investigació, col·lectivitat, risc i jóc escènic.

L'obra que més m'ha marcat és 'MARA TRUTH, un batec escènic'. Una proposta sobre la figura de la dona dins del conflicte bèlic de tots els temps, fruit d'un laboratori d'investigació actoral que va dirigir Consuelo Trujillo en el que vam participar creadores de dins i fora de l'associació al 2012. Una experiència inoblidable.

Més informació a   www.laurafreijo.com

Trailer "Soy lo que estás buscando"

https://www.youtube.com/watch?v=0bhQ7us67lA

Trailer "MARA TRUTH, un batec escènic"

https://www.youtube.com/watch?v=bOPoFo-vsG8

Videoclip "La  novia bollera"

https://www.youtube.com/watch?v=jAGHBDKVJOM

 

(Castellano)

 

Soy Laura Freijo, creadora escénica. Escribo, dirijo, interpreto y coordino talleres de escritura dramática así como de experimentación teatral.

En PROJECTE VACA, he participado en las comisiones de comunicación y de la Mostra Novembre VACA. Actualmente, continuo vinculada a las comisiones Primavera VACA, ciclo de autoría femenina contemporánea, y a la comisión de Recerca i Arxiu, también relacionada con la autoría femenina. Desde que me hago socia en el año 2000, una buena parte de mi trabajo escénico se ha desarrollado gracias al soporte, la complicidad y la creatividad de mis compañeras.

Ser VACA para mí implica un compromiso con la figura de la mujer dentro de la sociedad y de las artes escénicas. Un compromiso que no solo tiene que ver con los valores universales de los derechos humanos, sino cómo éstos están reflejados dentro de nuestro código ético. Este compromiso también tiene una forma: mujer, experimentación, investigación, colectividad, riesgo y juego escénico.

La obra que más me ha marcado es 'MARA TRUTH, un latido escénico'. Una propuesta sobre la figura de la mujer dentro del conflicto bélico de todos los tiempos, fruto de un laboratorio de investigación actoral que dirigió Consuelo Trujillo en el que participamos creadoras de dentro y fuera de la asociación en el 2012. Una experiencia inolvidable.

Más información en  www.laurafreijo.com