SUBTERRÀNIES, sobreviure entre bombes

SUBTERRÁNEAS muntatge fotogràficsubterranies

A través d’una visita teatralitzada, us convidem a reviure les històries de les dones anònimes de la nostra història, en una ciutat en guerra, en un temps de penúria. Barrejant ficció i realitat volem parlar de la part més vital de l'experiència, de les sensacions i situacions que es produïen en un refugi antiaeri durant els bombardeigs, una visió completa de la vida quotidiana i les diferents vivències de les dones, el dia a dia d'una ciutat que lluita soterrada durant la guerra civil espanyola, memòria viva d'una generació emblema de resistència i superació davant la barbàrie... mares, avies, filles... dones en definitiva, ordint a cop de pala l'esperança.

Creació: Montse Alcoverro, Itziar Castro, Mamen Conte i Carme Poll
Guia: Mamen Conte
Intèrprets: Montse Alcoverro, Carme Poll i Itziar Castro
Música en directe: Olga Dominguez, Laia Martí, Carolina Pereira o Ester Umbert 

Tècnics d’imatge i so: Albert V.O o Natalia Ramos
Vídeocreació: New Division
Producció: PROJECTE VACA

Amb la col·laboració de: Acadèmia del Cinema Català, Arxiu Històric de Barcelona, Arxiu de Patrimoni Etnològic de Catalunya, Associació Dones del 36, Batabat produccions, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Centre d'Història Contemporània de Catalunya, Institut Català de les Dones, Institut del Teatre, Espai d’Interpretació Poble Nou, Memorial Democràtic, NunArt, Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya.
Agraïments a: Gemma Bonet, Marta Casanovas, Mariona Castillo, Manel Castro, Manel Català, Neus Català, Oriol Cortacans, Rosa Cremón, Salvador Domènech, Beth Escudé, Claudina Ferrer, Enriqueta Gallinat, Xulio García, Jan Grau, Rosa Laviña, Concha Liaño, Teresa Macià, Montse Majench, Ana Martínez, Encarnació Martorell, Ada Parellada, Concha Pérez, Josefina Portella, Llum Quiñonero, Soledad Real, Àngels Solà, Lourdes Solana, Mariel Soria, Sònia Trigo, Josefina Turigas, Marta Vergonyós, Carme Vidal, Toni Vidal i Aran, Maria Vinyeta i a totes les DONES que varen resistir i lluitar per la vida.

 

 

http://subterranies.wordpress.com/

http://vimeo.com/53165006 / http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=96wFxxFPAU4

facebook / twitter