Conferència de Mercè Saumell sobre teatre en col·lectivitat i en femení

La 17a Mostra de Creadores Escèniques NOVEMBRE VACA 2016 arranca amb força, a través d’una reflexió sobre el que aporten les noves propostes escèniques, com el teatre en col·lectivitat. Especialment, des d’un punt de vista i un plantejament femení.

Així, el dilluns, 14 de novembre a les 19 h., a l’auditori de l’Institut del Teatre de Barcelona (Plaça Margarida Xirgu, s/n), Mercè Saumell Vergés farà una xerrada a l’entorn de la reformulació que el Teatre en Col·lectivitat està conformant dins la contemporaneïtat escènica, també en tant a opció a l'hora d'explorar talment processos creatius com processos d'exhibició diferencials. La conferència, i posterior col·loqui, facilitarà una retrospectiva que permeti copsar millor la realitat d’aquest tipus de propostes.

Mercè Saumell Vergés és llicenciada en Història de l’Art i doctora per la Universitat de Barcelona. Professora titular a l’Institut del Teatre de Barcelona. Especialista en teatre català contemporani, va ser responsable de l’Aula de Teatro de la Universitat de Salamanca (1988-1990). Actualment, coordina el projecte europeu Playing Identities i forma part del projecte de recuperació documental El teatro independiente en España: 1962-1980 conjuntament amb el Reina Sofia, el CDT, el CDTA i el Museu Nacional de Teatre d’Almagro.

La conferència ha estat coordinada per la sòcia Marta Momblant i l’entrada és lliure.

La programació d’aquest any consta de les següents activitats:

14 de novembre          TEATRE EN COL·LECTIVITAT I EN FEMENÍ. Conferència.  Institut del Teatre. 19 h
18 de novembre          VAKABARET. Boca Nord. 21:30 h
23 i 26 de novembre   HOTSPOT. MIGRARÉ, MIGRARÁS, MIGRARÁN. CC Albareda. 20 h
29 de novembre          SHAKESPEARE A MÀ. Presentació a públic. Casal de Barri Folch i Torres. 20 h

_mg_7469-copia

La 17a Mostra de Creadores Escèniques NOVEMBRE VACA 2016 arranca con fuerza, a través de una reflexión sobre lo que aportan las nuevas propuestas escénicas, como el teatro en colectividad. Especialmente, desde un punto de vista y un planteamiento femenino.

Así, el lunes, 14 de noviembre a las 19 h., en el auditorio del Institut del Teatre de Barcelona (Plaza Margarita Xirgu, s/n), Mercè Saumell Vergés dará una charla en torno a la reformulación que el Teatro en Colectividad está conformando en la contemporaneidad escénica, también como opción a la hora de explorar talmente procesos creativos como procesos de exhibición diferenciales. La conferencia, y posterior coloquio, facilitará una retrospectiva que permita captar mejor la realidad de este tipo de propuestas.

Merced Saumell Vergés es licenciada en Historia del Arte y doctora por la Universitat de Barcelona. Profesora titular en el Institut del Teatre de Barcelona. Especialista en teatro catalán contemporáneo, fue responsable del Aula de Teatro de la Universidad de Salamanca (1988-1990). Actualmente, coordina el proyecto europeo Playing Identities y forma parte del proyecto de recuperación documental El teatro independiente en España: 1962-1980 conjuntamente con el Reina Sofía, el CDT, el CDTA y el Museo Nacional de Teatro de Almagro.

La conferencia ha sido coordinada por la socia Marta Momblant y la entrada es libre.

La programación de este año consta de las siguientes actividades:

14 de noviembre        TEATRO EN COLECTIVIDAD Y EN FEMENINO. Conferencia. Institut del Teatre. 19 h
18 de noviembre        VAKABARET. Boca Nord. 21:30 h
23 y 26 de noviembre HOTSPOT. MIGRARÉ, MIGRARÁS, MIGRARÁN. CC Albareda. 20 h
29 de noviembre       SHAKESPEARE A MANO. Presentación en público. Casal de Barri Folch i Torres. 20 h