El dia que Sean Penn em va mirar, de Teresa Méndez

El dia que Sean Penn em va mirar, obra de la dramaturga i actriu Teresa Méndez, és la tercera i última de les tres lectures dramatitzades previstes dins del programa del VI Cicle d’Autoria Femenina Contemporània PRIMAVERA VACA, organitzat per l'Associació de Creadores Escèniques Projecte Vaca i la Fundació SGAE.

La lectura està dirigida per Ariadna Martí i es representarà el dilluns 20 de juny, a les 19 hores a la Sala Mompou de la seu de la SGAE a Catalunya. L’obra es desenvolupa a l’entorn d’un fet del passat, que semblava oblidat, i que emergeix i enfronta als protagonistes d’aquesta història amb les seves pors més íntimes i antigues. Tres amics que s’acullen i es rebutgen en un intent de rescat propi, de donar sentit a les seves vides, buscant l’equilibri per sobreviure. Sense passat no hi ha història, o si?

Teresa Méndez

Teresa Méndez és llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona i en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Ha participat com a actriu en més d’una dotzena de muntatges, com Les criades de Jean Genet, dirigida per Hermann Bonnin; El coixí de Kantan de Ioshio Mishima, amb direcció de Francesc Nel·lo i l’última, Còctel Moix, representada en el marc de la Mostra Novembre Vaca 2015, dirigida per Gemma Julià. També ha estat intèrpret de set lectures dramatitzades dirigides per Sílvia de la Rosa, de dues produccions de televisió i altres dues de cinema, en concret Excuses!, dirigida per Joel Joan, i Las Vidas de Celia, amb direcció d’Antonio Chavarrías.

Fitxa lectura

Activitat: Lectura dramatitzada de El dia que Sean Penn em va mirar, de Teresa Méndez. Un cop feta la lectura, hi haurà un col·loqui obert al públic amb l'autora i directora i els/les intèrprets.

Direcció: Ariadna Martí.

Intèrprets: Sílvia de la Rosa, Noël Olivé, Xavier Pàmies i Cristina Serrat.

Idioma: Català.

Dia i hora: Dilluns, 20 de juny, a les 19 hores.

Lloc: Seu de la SGAE a Catalunya (Passeig de Colom, 6, Barcelona).

Entrada lliure limitada a l'aforament de la sala.

Aquesta és l'última lectura dramatitzada del cicle. Les pròximes activitats incloses en el PRIMAVERA VACA 2016 són la taula rodona que se celebrarà el proper dilluns 27 de juny a les 19 h a la seu de la SGAE Catalunya al voltant de la presència de l'autoria femenina a la cartellera, moderada per Carme Tierz, periodista cultural i amb les ponents, Beth Escudé, doctora en Arts Escèniques, dramaturga, directora i professora de l'Institut del Teatre; Mercè Sàrriàs, dramaturga i guionista; Eva Hibernia, dramaturga, directora, poeta i docent i, Blanca Bardagil, dramaturga, directora i docent.

D'altra banda, dimecres 29 s'obriràn a públic les peces treballades dins del taller d'escriptura teatral EVOCADES, INVOCADES, CONVOCADES coordinat i impartit per Laura Freijo Justo a La BiblioMusicineteca de Barcelona (Vilà-Vilà, 76 bxos). Última activitat del cicle.

Us hi esperem!

(Castellano)

El dia que Sean Penn em va mirar, obra de la dramaturga y actriz Teresa Méndez, es la tercera y última de las tres lecturas dramatizadas previstas dentro del programa del VI Ciclo de Autoria Femenina Contemporánea PRIMAVERA VACA, organitzado por Projecte Vaca y la Fundació SGAE. 

La lectura está dirigida per Ariadna Martí y se representará el lunes 20 de junio, a las 19 horas en la Sala Mompou de la sede de la SGAE en Catalunya. La obra se desarrolla en el entorno de un hecho del pasado, que parecía olvidado, y que emerge y enfrenta a los protagonistas de esta historia con sus miedos más íntimos y antiguos. Tres amigos que se acogen y se rechazan en un intento de rescate propio, un intento de dar sentido a sus vidas, buscando el equilibrio para sobrevivir. Sin pasado no hay historia, ¿o sí?

Teresa Méndez 

Teresa Méndez es licenciada en Interpretación por el Institut del Teatre de Barcelona y en Filosofía por la Universitat de Barcelona. Ha participado como actriz en más de una docena de montajes, como Les criades de Jean Genet, dirigida por Hermann Bonnin; El coixí de Kantan de Ioshio Mishima, con dirección de Francesc Nel·lo y la última, Còctel Moix, representada en el marco de la Mostra Novembre Vaca 2015, dirigida por Gemma Julià. También ha sido intérprete en siete lecturas dramatizadas dirigidas por Sílvia de la Rosa, de dos producciones de televisión y otras dos de cine, en concreto Excuses!, dirigida por Joel Joan, y Las Vidas de Celia, con dirección de Antonio Chavarrías. 

Ficha de la lectura

Actividad: Lectura dramatizada de El dia que Sean Penn em va mirarde Teresa Méndez. Una vez hecha la lectura, habrá un coloquio abierto a público con la autora y el resto del equipo.

Dirección: Ariadna Martí.

Intérpretes: Sílvia de la Rosa, Noël Olivé, Xavier Pàmies y Cristina Serrat.

Idioma: Catalán.

Dia y hora: Lunes, 20 de junio, a las 19 horas.

Lugar: Sede de la SGAE en Catalunya (Passeig de Colom, 6, Barcelona). 

Entrada libre limitada al aforo de la sala.

Esta es la última lectura dramatizada del ciclo. La próxima actividad incluida en el PRIMAVERA VACA 2016 es la mesa redonda que se celebrará el próximo lunes 27 de junio a las 19 h. en la sede de la SGAE Catalunya alrededor de la presencia de la autoria femenina en la cartelera teatral, moderada por Carme Tierz, periodista cultural y directora de la revista Entreacte con las ponentes, Beth Escudé, doctora en Artes Escénicas, dramaturga, directora y professora del Institut del Teatre; Mercè Sàrriàs, dramaturga y guionista; Eva Hibernia, dramaturga, directora, poeta y docente y, Blanca Bardagil, dramaturga, directora y docente.

Por otro lado, el miércoles 29 de junio se abrirán a público las piezas trabajadas dentro del taller de escritura teatral EVOCADAS, INVOCADAS, CONVOCADAS coordinado e impartido por Laura Freijo Justo en La BiblioMusicineteca de Barcelona (Vilà-Vilà, 76 bxos). Última actividad del ciclo.

¡Os esperamos!