GREC 2013, Subterrànies

Aquesta visita teatralitzada a un refugi antiaeri us convida a reviure les històries anònimes del nostre passat, en una ciutat en guerra, en un temps de penúria.

Pocs muntatges teatrals poden recrear els fets històrics en els mateixos espais on van succeir. El Refugi 307, al Poble-sec, ofereix un escenari per parlar de la part més vital de l'experiència, de les sensacions i situacions que es produïen en un refugi antiaeri durant els bombardejos que va patir Barcelona. Un treball que barreja ficció i realitat a partir de documentació històrica i d’entrevistes a dones supervivents de la guerra civil, que recuperen les seves vivències de manera realista. La visita té, a més, una banda sonora interpretada en directe i formada per la música que s'escoltava a la Barcelona del moment. Un viatge en el temps que ret homenatge a l'optimisme i la lluita d'unes dones que van saber prendre el protagonisme de la rereguarda. El dia a dia d'una ciutat que lluita soterrada, memòria viva d'una generació emblema de resistència contra el feixisme i superació davant la barbàrie... Mares, àvies, filles... dones en definitiva, ordint a cop de pala l'esperança.

* Aforament limitat a 20 persones. Venda anticipada a www.subterranies.com i més informació a info@subterranies.com i 616 51 56 63.

Amb el suport de Projecte Vaca (Associació de creadores escèniques) i la col·laboració del MUHBA.

Agraïments a: Associació Dones del 36, Batabat Prod., Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Centre d’Història Contemporània de Catalunya, Institut Català de les Dones, Institut del Teatre, Memorial Democràtic, Televisió de Catalunya i TVE. I molt especialment a Manel Castro, Neus Català, Rosa Cremón, Salvador Domènech, Claudina Ferrer, Enriqueta Gallinat, Concha Liaño, Ana Martínez, Encarnació Martorell, Concha Pérez, Josefina Portella, Llum Quiñonero, Mariel Soria, Josefina Turigas, Marta Vergonyós, Maria Vinyeta i a totes les persones que van resistir i lluitar per la vida.

0 Comments

Be the first to post a comment.