Laboratori TRANSformer 2014 Ocupar el món

Me preguntarás por qué me ocupo del mundo.

Es que nací con ese encargo

                                                                                                                      Clarice Linspector

Segon any del taller laboratori TRANSformer VACA, enguany titulat Ocupar el món. L'objectiu continua sent el mateix: gaudir del procés. Experimentar un viatge que obri les seves maletes en una arribada a l'estació del públic dins de la Mostra NOVEMBRE VACA 2014. De nou, la figura de la DONA vertebra tota la investigació. Una dona també en transformació, en autoreconeixement, amb mirada analítica alhora que alliberadora, la dona on conflueixen totes les dones que puguem imaginar. Dona real, dona desig, dona present.

TRANSformer VACA obre les portes a un camí de recerca personal amb convergència col·lectiva que té com a potes sostenidores de la recerca els tres grans espectres escènics: dramatúrgia, coaching interpretatiu i direcció escènica. A partir d'una llavor d'un primer impuls, una imatge, una llavor etèria, quelcom explicable o inexplicable, de com ocupem el món, pretenem cosir un teixit escènic  que poc a poc vagi dibuixant un nou mapa, el nostre mapa, el mapa que ha de conduir-nos amb l'encontre amb l'altre: el públic.

Partim del nostre propi material humà i artístic, del vostre propi material humà i artístic per anar teixint una nova ruta cap a l'escenari. A partir d'una ocupació diària de l'assaig compartit, del jóc proposat, de l'entrega honesta, de l'imaginari personal i col·lectiu, de l'entrenament físic, volem descobrir un nou esperit que es manifesti escènicament per tendir ponts d'unió, de diàleg, de crítica, d'amor, de rebuig, de resistència, del que sigui que tingui a bé cobrar forma en la nostra experiència TRANSformer 2014. Perquè tot el que succeeix està bé. És nostre. És vostre. És de tothom. Pertany al món.

La finalitat primera, però, és gaudir del procés, de la complicitat amb les diferents participants, de compartir allò que sabem i allò que descobrirem en el camí, de tot allò creatiu que s'anirà incorporant com a eina de treball. Des del propi cos o la pròpia veu passant per la paraula escrita o fins i tot la música del silenci revelador. Tot és possible a la creació.

En un sistema de treball ideat perquè contínuament estigui en procés de transformació, els dilluns abordarem l'ocupació del món des de l'esquelet de la dramatúrgia amb la coordinació de Laura Freijo, els dimarts transformarem allò trobat dilluns amb el coaching interpretatiu de Yanina Marini, dimecres arribarem a la direcció escènica coordinada per Ariadna Martí i, de nou, el treball tornarà a transformar-se. Finalment, divendres ens trobarem tot@s a una sessió conjunta on dramatúrgia, coaching interpretatiu i direcció conflueixin en una sessió que cada setmana serà dirigida per una de les coordinadores. Durant quatre setmanes, en un procés integrador i continuat, farem una immersió lúdica alhora que rigorosa, humana alhora que artística, escènica alhora que vital per tal de trobar una altra manera d'ocupar el món. La nostra aquí i ara. La que sorgeixi del batec del grup. Obertura a públic el 6, 7 i 8 de novembre a FABRA i COATS.

Destaquem com a novetat d'aquesta segona edició TRANSformer. Ocupar el món que hem decidit obrir les inscripcions a creadors. Volem afegir-vos a aquest espai d'experimentació artística i humana amb ànima de dona amb la voluntat d'obrir portes a noves formes conjuntes i compartides d'ocupar el món.

PROJECTE VACA ja ha presentat diverses propostes escèniques de tall col·lectiu, com ara Memorias, del laboratori dirigit per Cristina Castrillo, Mara Truth, un batec escènic, del laboratori dirigit per Consuelo Trujillo o Pallasses Power, del laboratori de Virginia Imaz. D'altra banda, Itineràncies (2006) o Mercè, viatge i desig, espectacle multidisciplinari presentat als Jardins del Palau Robert en commemoració del naixement de l'escriptora Mercè Rodoreda (2008), són espectacles multidisciplinaris creats i dirigits per sòcies VACA que han tingut tant el beneplàcit del públic com el bon regust del treball compartit amb d'altres dones creadores. Més de 5000 persones van gaudir de l'exposició de Mercè, viatge i desig als Jardins del Palau Robert.

INFORMACIÓ GENERAL  DEL TALLER

PERSONES A QUI S'ADREÇA

Aquest taller està obert a creadors i creadores escèniques que vulguin explorar i investigar un procés creatiu integrador dels tres grans espectres escènics: dramatúrgia, interpretació i direcció.

Cada creador/a té l'opció d'ocupar cadascun dels principals rols que proposa el taller i ser-ne el protagonista.

COORDINADORES

DRAMATÚRGIA

Laura Freijo Justo és dramaturga, directora, periodista i pensapoadora

COACHING INTERPRETATIU

 Yanina Marini és coachig interpretatiu, professora d’art dramatic, actriu, directora i dramaturga

DIRECCIÓ ESCÈNICA

 Ariadna Martí de Puig és directora, actriu i trapezista

 DATES

 Del 6 al 31 d'octubre

Dilluns 6, 13, 20 i 27 de 9.30 h a 13:30 h sessions de dramatúrgia

Dimarts 7, 14, 21 i 28 de 9.30 h a 13:30 h sessions de coaching interpretatiu

Dimecres 8, 15, 22 i 29 de 9.30 h a 13:30 h sessions de direcció escènica

Divendres 10, 17, 24 i 31 de 9.30 a 13.30 h sessions de tancament de la setmana

Del 3 al 5 de novembre

Dilluns 3, dimarts 4 i dimecres 5 assajos generals

 Del 6, 7 i 8 de novembre

Dijous 6, divendres 7 i dissabte 8 a les 21 h obertura a públic FABRA i COATS.

 LLOC D'ASSAJOS i EXHIBICIÓ

FABRA I COATS, Fàbrica de Creació de Barcelona. C/Sant Adrià, 20. Barcelona.

(*) Setmana del 27 al 31 pendent de confirmació espai d'assajos.

INSCRIPCIONS

Enviar CV i carta  de motivació a novembrevaca@projectevaca.com

fins el 3 d'octubre

PREU I FORMA DE PAGAMENT

Sòcies: 20€

Resta: 150€

(*) Descompte del 20% aturad@s i/o carnet AADCP.

(**) Possibilitats de fer pagament fraccionat

 Contacte

Laura Freijo - 676 31 21 67 / Yanina Marini – 605 92 04 74 /Ariadna Martí – 605 79 09 58

Més informació en català (descarregar pdf)

Més informació en castellà (descargar pdf)