PRIMAVERA VACA

 

EL COMPROMÍS AMB LA DRAMATÚRGIA ESCRITA PER DONES

La Fundació Autor de la SGAE i Projecte Vaca, associació de creadores escèniques de Catalunya organitzen la quarta edició del Cicle de Lectures Dramatitzades d’Autores Contemporànies PRIMAVERA VACA. L’objectiu del cicle és promoure la difusió de l’escriptura femenina a partir de la utilització de la lectura dramatitzada com una eina creativa per donar a conèixer aquestes obres escrites per dones.

Amb aquesta edició de PRIMAVERA VACA es consolida aquesta proposta que durant tres setmanes apropa al públic la tasca de les dones en les arts escèniques de Catalunya.

Totes les lectures es realitzaran a la Sala Mompou de la seu de la SGAE i la Fundació Autor a Catalunya (Passeig de Colom, núm. 6 – Barcelona), a les 19.00 hores. L’entrada és lliure. Després de cada lectura, s’ofereix un col·loqui amb l’autora, la directora i les i els intèrprets de les obres.

Programa de lectures del PRIMAVERA VACA 2013

L’obra La tràgica mort de la barbuda de l’autora Ruth Vilar obre la mostra el dilluns 3 de juny. La peça situa el públic en una cabana sòbria que s’amaga enmig d’un bosc austríac cap al tombant de la dècada de 1920. El seu propietari viu a l’estranger i un jove masover escanyolit i solitari en té cura. Els i les intèrprets d’aquesta obra són Salva Artesero, Mercè Espelleta i Carme Poll, amb locucions de Joan Bentallé i  Margarita Ponce, sota la direcció de Teresa Urroz.

El cicle continua el dimarts 11 de juny amb la lectura D’aquí a una estona hauré oblidat el seu nom, una peça dramàtica de Meritxell Cucurella que dirigirà Laura Freijo. D’aquí a una estona hauré oblidat el seu nom, interpretada per Joan Bentallé, Ariadna de Guzmán, Àngel García-Cerdaña, Josep Antoni Lej i Alina Sánchez-Blanco, és un text que parla de la memòria i la desmemòria a partir de l’amor i el desamor. Hi ha passatges divertits, n’hi ha de tràgics, i n’hi ha que traspuen molta mala llet...

Finalment, la tercera i darrera lectura tindrà lloc el dilluns 17 de juny i serà La dona que volia ser rei un text d’Ariadna Pastor dirigit per Silvia de la Rosa. L’obra situa als personatges de Macbeth, la tragèdia shakespeariana, tancats en una habitació d’hospital. Duncan, el pare, està malalt. Els fills es reuneixen a la petita i claustrofòbica habitació de color verd alvocat i es veurà què passa. Cecilia Bellorín, Itziar Castro, Isabel Díaz, Gemma Julià, Eva Losada, Teresa Méndez, Mercè Pau i Margarita Ponce en són les intèrprets.

 

0 Comments

Be the first to post a comment.