P rojecte VACA és una associació de creadores escèniques constituïda l'any 1998 amb voluntat de potenciar la incidència de les dones creadores en tots els nivells del sector professional, duent a terme una tasca permanent d'investigació, experimentació i producció en l'àmbit de la creació escènica.

Per fer-se VACA només cal ser dona, professional en actiu i viure i treballar a Catalunya.

Objectius del projecte

  • Estimular l'estudi i promoció de treballs fets per dones en el teatre.
  • Potenciar la incidència de les creadores escèniques en tots els nivells del sector professional.
  • Acollir i potenciar les iniciatives creatives plantejades per les dones vinculades a Projecte VACA apostant per el treball col·lectiu.
  • Generar projectes de creació contemporània independent.
  • Comprometre’s amb la creació escènica de qualitat sense renunciar a condicions de treball òptimes en el marc de la professió.
  • Articular noves xarxes d'intercanvi i comunicació amb les diverses formes i disciplines artístiques.

Linies d'actuació

Formació

Impulsar la docència de les pròpies sòcies, compartint la formació de cadascuna i convidant professionals externs experts en el tema que es treballi.

Investigació i Creació

Proposar espais d’investigació tècnica o temática amb l’objectiu de concretar productes escènics de variada morfologia.

Intercanvi

Col.laboració anual amb el Encuentro de Mujeres en las Artes Escénicas de Cadis, col.laboració amb el Festival Magdalena Project,    Ca la Dona, La Bonne i reunions amb altres associacions del Estat espanyol.

Àmbit social

Projectes que pretén apropar el fet teatral a dones en situació de exclusió social i tasques per incidir en la presència de les dones en les arts escèniques.

Difusió i Exhibició

Mostra anual Novembre Vaca que recull l'activitat de l'associació durant l’any i que es diversifica en espectacles, taules rodones, ponències, tallers o seminaris.

Fons bibliogràfic de dramatúrgia contemporània femenina

Tenim la nostra VACATECA (biblioteca de textos i material videogràfic d’autores nacionals i internacionals) a Ca la dona, carrer Ripoll, 25, Barcelona