Taula rodona sobre l,autoria femenina i la seva presència a la cartellera al PRIMAVERA VACA

El proper dilluns 27 de juny a les 19 h tindrà lloc la taula rodona i posterior col·loqui Què fem per augmentar l,autoria femenina a la cartellera? dins de les activitats previstes a la SGAE de Catalunya (Passeig de Colom, 6) per al Cicle d'Autoria Femenina Contemporània PRIMAVERA VACA. Beth Escudé, doctora en Arts Escèniques, dramaturga, directora i professora de l'Institut del Teatre; Mercè Sàrrias, dramaturga i guionista; Eva Hibernia, poeta, dramaturga, directora i docent i, Blanca Bardagil, dramaturga, directora i docent, seran les ponents d,aquesta taula moderada per Carme Tierz, periodista cultural i directora de la revista Entreacte.

Es tracta de valorar, reflexionar i mirar de llençar propostes, idees, suggerències al voltant de l,autora professional perquè ocupi un lloc d'igualtat en les programacions dels teatres de Catalunya. Sabent que els companys dramaturgs també s,hi troben amb dificultats que compartim però ara volem posar l'accent en el fet diferencial. Què estem fent ara perquè s'assoleixi la igualtat? Què podem fer perquè l'augment a l'autoria femenina als nostres teatres ens condueixi a una igualtat? Cal recuperar les quotes? Cal legislar i acomplir les lleis amb fermesa perquè afavoreixen la consciència dels i les programadores dels teatres i les productores o això pot ser contraprouent per a l'objectiu? Com conscienciar als companys perquè s'adonin que ens incumbeix a tota la professió? Aquestes són, potser, algunes línies que es tocaran el proper dilluns durant el transcurs de aquesta taula que finalitzarà amb un col·loqui obert que prentenc tendir ponts i unions inclusius.

Us hi esperem!

(Castellano)

El próximo lunes 27 de junio a las 19 h. se realilzará la mesa redonda con posterior coloquio Què fem per augmentar l,autoria femenina a la cartellera? dentro de las actividades previstas en la SGAE de Catalunya (Passeig de Colom, 6) para el Cicle d'Autoria Femenina Contemporània PRIMAVERA VACABeth Escudé, doctora en Artes Escénicas, dramaturga, directora y profesora del Institut del Teatre; Mercè Sàrrias, dramaturga y guionista; Eva Hibernia, poeta, dramaturga, directora y docente y, Blanca Bardagil, dramaturga, directora y docent, seran las ponentes de esta mesa redonda moderada por Carme Tierz, periodista cultural y directora de la revista Entreacte.

Se trata de valora, reflexionar y lanzar propuestas, ideas, sugerencias alrededro de la autora profesional para que ocupe un lugar de igualdad en las programaciones de los teatros de Catalunya. Sabemos que los compañeros dramaturgos también se encuentran con dificultades que compartimos, pero ahora queremos poner el acento en el hecho diferencial. ¿Qué estamos haciendo para que se alcance la igualdad? ¿Qué podemos hacer para que el aumento de autoría femenina en nuestros teatros nos conduzca a la igualdad? ¿Debemos recuperar las cuotas? ¿Debemos legislar y cumplir las leyes con firmeza para que favorezcan una toma de conciencia en los programadores y programadoras y en las productoras o esto puede ser contraproducente para el objetivo? ¿Cómo concienciar a los compañeros para que se den cuenta de que nos incumbe a toda la profesión? Estas son, quizás, algunas líneas que se tocarán el próximo lunes durante el transcurso de esta mesa que finalizará con un coloquio abierto que pretende tender puentes y uniones inclusivas.

¡Os esperamos!